A pénzügyi intézmények, hitelintézetek belső ellenőrzésének gyakorlata és módszertana

Kód: PBE1101

Verzió: 2011-01

Rövid ismertető: A tananyag a pénzintézeti belső ellenőrzésre vonatkozó olyan általános ismereteket foglalja össze, amelyek egyfelől meghaladják a vonatkozó alapismereteket (ld. alább), másfelől elsajátíthatóak e-learning-es formában, azaz nem igénylik a tananyag tárgyát képező információk előadás keretében történő bemutatását. A tananyag ismerete ugyanakkor előfeltétele a tanfolyam második fázisát képező mélyebb, illetve gyakorlatibb jellegű előadásokon való részvételnek.

Szerző: dr Gajdos Márton

Készült: 2001. augusztus 23.

Szükséges előfeltételek, ismeretek: A tananyag elsősorban gyakorló belső ellenőrök számára készült, akik vagy már a pénzügyi szektorban dolgoznak, vagy a jövőben kívánnak ott dolgozni. Ennek megfelelően a tananyag feltételezi az alapvető – nem pénzintézet-specifikus – belső ellenőrzési ismeretek meglétét, ideértve a Belső Ellenőrök Nemzetközi Intézete (IIA) által meghatározott Szakmai Standardok ismeretét.

Milyen ismereteket nyújt: A tananyag elsajátítása a pénzintézeti belső ellenőrzés alapjaival ismerteti meg a hallgatókat és megalapozza a tanfolyam kapcsolódó előadásain nyújtott ismeretek befogadását.

Kiknek ajánljuk: Azon belső ellenőrök számára, akik vagy már jelenleg is pénzügyi intézményben dolgoznak, vagy a jövőben kívánnak ilyen területen dolgozni.

Tudásellenőrzés módja: automatikusan kiértékelődő tesztkérdések

Tanulás módja: e-learning, egyéni tanulás

Szükséges tanulási idő (időráfordítás): kb. 10 óra

Témakörök (tematika): A pénzintézeti belső ellenőrzéssel, illetve a Bázel II. szabályozással kapcsolatos alapvető ismeretek, a kockázatelemzés és -kezelés alapvető fogalmai, a pénzintézeti belső ellenőrzés alapvető eljárási kérdései valamint a belső ellenőri tanácsadási tevékenység mibenléte.

Megrendelő Letölthető megrendelőlap
Útmutató Hogyan rendelhetem meg a tananyagot? Útmutató ...

Utolsó módosítás: 2021. August 12., Thursday, 22:24