E-közigazgatás alapismeretek

Rövid ismertető: A közigazgatási modernizációs folyamatok egyik legfontosabb eszköze az elektronikus közigazgatás. A szolgáltató állam elérése érdekében az önkormányzatoknak célszerű élni az internet, a mobilkommunikáció és a fejlődő technológia lehetőségeivel. A tananyag célja az e-közigazgatás fogalmának tisztázása, valamint bevált gyakorlatok, fejlesztési irányok ismertetése. Az alapvető ismeretek mellett olyan lehetőségeket tartalmaz, melyeket az önkormányzatok a napi gyakorlatban is jól tudnak alkalmazni.

Szerző: Joó Katalin

Készült: 2010. november 21.

Milyen ismereteket nyújt: A tananyagban először az elektronikus közigazgatás fogalmát értelmezzük, majd betekintést nyerünk a szolgáltató önkormányzat elektronikusan kialakítható rendszereibe, majd további ismereteket közvetít a kommunikációról és segítséget nyújt az e-közigazgatási stratégia elkészítéséhez.

Kiknek ajánljuk: A tananyag elsősorban polgármesterek, jegyzők, vezetők és a téma iránt érdeklődő köztisztviselők, ügyfélkezeléssel foglalkozó munkatársak számára kíván segítséget nyújtani. A fogalmak tisztázásával, jól bevált gyakorlatok bemutatásával fokozza a téma iránti érdeklődést és elősegíti az elköteleződést.

Tudásellenőrzés módja: Önellenőrző kérdések és automatikusan kiértékelhető teszt

Tanulás módja: e-learning, szeminárium, képességfejlesztő tréning

Szükséges tanulási idő: 20 óra

Megrendelő Letölthető megrendelőlap
Útmutató Hogyan rendelhetem meg a tananyagot? Útmutató ...

Utolsó módosítás: 2021. August 12., Thursday, 22:24