Projektmenedzsment alapismeretek

Rövid ismertető:

A projektmenedzsment azért vált egyre fontosabb irányítási módszerré, mert a szervezetekben – és így az önkormányzatoknál is – egyre több egyedi, egyszeri feladatot kell elvégezni és ehhez speciális ismeretekre és kompetenciákra van szükség.

A projekt olyan egyszer elvégzett feladatsor, amelynek eredménye egyedi termék. A rendszeresen végzett tevékenységeknek nincs befejezésük, és sokszor hasonló terméket / szolgáltatást állítanak elő. A projektek egyszeriek és ideiglenesek, a folyamatosan végzett tevékenységeknek viszont nincs határozott lezárásuk. A szervezeti felépítés diagram a szervezet által rendszeresen végzett tevékenységeire vonatkozik. Amint a projektek átlépik a szervezeti határokat, már nem egyértelmű, kinek van jogosultsága meghozni az adott döntést.

Szerző: Kránitz Péter

Készült: 2011. január 6.

Milyen ismereteket nyújt:

A tananyagban először a projektmenedzsment alap összefüggéseit értelmezzük, majd betekintést nyújtunk a közigazgatási szervezetek számára kifejlesztett projekt ciklus menedzsment módszertanába. A tananyag további részeiben részletesen bemutatjuk a projektek definiálásának, létrehozásának, megtervezésének és irányításának lépéseit. A mellékletekben részletes leírásokat és sablonokat mutatunk be egyes módszerekről.

Kiknek ajánljuk:

A tananyag elsősorban azoknak a szervezeti egység vezetőknek és munkatársaiknak kíván segítséget nyújtani, akik egyszeri, egyedi feladatok tervezésével vagy végrehajtásával foglalkoznak. A fogalmak tisztázásával, jól bevált gyakorlatok bemutatásával fokozza a téma iránti érdeklődést és elősegíti az elköteleződést.

Tudásellenőrzés módja:

Önellenőrző kérdések és automatikusan kiértékelhető teszt

Tanulás módja: e-learning, szeminárium, képességfejlesztő tréning

Szükséges tanulási idő: 24 óra

Megrendelő Letölthető megrendelőlap
Útmutató Hogyan rendelhetem meg a tananyagot? Útmutató ...

Utolsó módosítás: 2021. August 12., Thursday, 22:24