A tananyag a Microsoft Office termékcsalád általános rajzoló programjának (Visio) és projekttervező (Project) eszközének alapszintű funkcióit ismerteti. Az utolsó fejezet általános csoportmunka ismereteket ad és példaként bemutat pár konkrét szoftver megoldást.

A tananyag áttekintést nyújt az internetes tartalom-fajtákról, megmagyaráz néhány fontosabb internetes fogalmat és bemutat pár elterjedt közösségi szolgáltatást.

A tananyag bevezeti az olvasót a Microsoft Office Excel 2003 táblázatkezelő program használatának alapjaiba. Fokozatosan építkezik a programfelület részletes bemutatásával, majd tárgyalja a a különböző cellaformátumokat, sor- és oszlopműveleteket, a legfontosabb függvényeket, diagramok létrehozását, rendezési és szűrés funkciókat, nyomtatási lehetőségeket.

A tananyag bevezeti az olvasót a Microsoft Office Word 2003 szövegszerkesztő program használatának alapjaiba. Fokozatosan építkezik a programfelület részletes bemutatásával, majd tárgyalja a szövegbeviteli alapokat, vágólap használatát, szöveg javítását, oldalbeállítási és formázási lehetőségeket, táblázatkezelést, képek kezelését, körlevélkészítést és nyomtatási funkciókat.

Az ETK Elektronikus Képzési Köpont oktatási portál használatának leírása. Javasoljuk minden hallgatónak, hogy kezdje itt a rendszerrel való ismerkedést. Megtanulhatja az alapvető funkciókat, mint például a navigációt, vagy a tesztek használatát.