• A tananyag a Microsoft Office termékcsalád általános rajzoló programjának (Visio) és projekttervező (Project) eszközének alapszintű funkcióit ismerteti. Az utolsó fejezet általános csoportmunka ismereteket ad és példaként bemutat pár konkrét szoftver megoldást.

  • A tananyag áttekintést nyújt az internetes tartalom-fajtákról, megmagyaráz néhány fontosabb internetes fogalmat és bemutat pár elterjedt közösségi szolgáltatást.

  • A tananyag bevezeti az olvasót a Microsoft Office Excel 2003 táblázatkezelő program használatának alapjaiba. Fokozatosan építkezik a programfelület részletes bemutatásával, majd tárgyalja a a különböző cellaformátumokat, sor- és oszlopműveleteket, a legfontosabb függvényeket, diagramok létrehozását, rendezési és szűrés funkciókat, nyomtatási lehetőségeket.

  • A tananyag bevezeti az olvasót a Microsoft Office Word 2003 szövegszerkesztő program használatának alapjaiba. Fokozatosan építkezik a programfelület részletes bemutatásával, majd tárgyalja a szövegbeviteli alapokat, vágólap használatát, szöveg javítását, oldalbeállítási és formázási lehetőségeket, táblázatkezelést, képek kezelését, körlevélkészítést és nyomtatási funkciókat.

  • Az ETK Elektronikus Képzési Köpont oktatási portál használatának leírása. Javasoljuk minden hallgatónak, hogy kezdje itt a rendszerrel való ismerkedést. Megtanulhatja az alapvető funkciókat, mint például a navigációt, vagy a tesztek használatát.